WEDSTRIJD Dolce Vita Morlanwelz - ZVK Celtic Houthalen '94  2 - 6  (1-2)

DATUM 22-11-2013  21:15

DOELPUNTEN 3’ Lippolis (1-0), 17’ Dalia (1-1), 18’ Cammalleri (1-2), 22’ Sleypen (1-3), 36’ Achadoud (1-4), 37’ Skeric (1-5 en 1-6) en Zanca (2-6).

VERSLAG De trip naar Morlanwelz moest gemaakt worden zonder de gekwetste Coppola en de geschorste Hüyük. Ook Sleypen was onzeker, maar die was in extremis toch fit bevonden door kiné Heyde om te spelen in deze super belangrijke wedstrijd.

De beginfase verliep stroef voor de bezoekers die niet echt de goede combinatie kregen gevonden tegen een stug Morlanwelz. Na drie minuten krijgt Lipolis iets teveel ruimte, komt naar binnen en knalt staalhard de 1-0 voorbij Decoster. Een minuutje later komt Caudron nog sterk opzetten op links en moet Decoster goed tussenkomen. Dit zou nog een aantal keren moeten gebeuren in die eerste helft. Maar ook Celtic komt aan enkele kansjes, eerst via Duric (over) en dan via Cammalleri (net niet aan de tweede paal), alvorens driekwart eerste helft beiden op doelman Sautois afstormen, maar opnieuw geen gelijkmaker. Die komt er pas wanneer Cammalleri drie minuten voor de pauze na een goede aanval op de paal knalt en Dalia de rebound beheerst scoort, 1-1. Een minuutje later verdedigt diezelfde Dalia zeer sterk en zet via Achadoud Cammalleri op weg naar de 1-2, die hij overhoeks scoort nadat hij Canaris sterk kan afhouden. Morlanwelz dringt nadien nog even aan, maar de ruststand is gekend.

Na de pauze zet de thuisploeg meteen hoge druk en na twee minuten krijgt de thuisploeg een onrechtstreekse vrije trap als doelman Decoster voor een tweede keer wordt aangespeeld. Canaris knalt op een alweer sterk verdedigende Dalia, die daarmee Sleypen op de counter plaatste. Sleypen werkt beheerst af en het staat 1-3. Vanaf dan kiezen de bezoekers ervoor om zich te concentreren op hun hecht blok en op de snelle tegenaanvallen. En voor een keertje stond dat blok goed, want er kwamen buiten enkele schoten vanuit de tweede lijn niet één echte doelkans voor de thuisploeg. En die schoten vanuit de tweede lijn misten vaak hun richting of kwamen een attente doelman Decoster tegen op hun weg. Op vier minuten van het einde kan Achadoud de bal recupereren en een zeer mooie één-twee opzetten met targetman Skeric en jawel hoor, het staat 1-4, meteen het signaal voor de thuisploeg om te gokken met vliegende doelman. Maar nog geen minuut later ligt Skeric op vinkenslag en als hij naar een open doel afgaat staat het 1-5. Een minuutje voor tijd lukte het hem zelfs om vanop de eigen helft de 1-6 te scoren. En in de laatste minuut kan hij een iets te hoge voorzet van Cammalleri niet goed deviëren, waardoor zijn poging tegen de lat belandt. De 2-6 op 13” voor tijd van Zanca in de rebound op een schot van Debouck was niet meer dan een eerredder voor de thuisploeg.

Een zéér belangrijke overwinning voor Celtic Houthalen, dat niet alleen de tweede wedstrijd tegen een rechtstreekse concurrent kon winnen, maar door deze overwinning ook drie plaatsen stijgt in de rangschikking, want Brussel verliest nipt in Lier (2-1) en Charleroi geraakt niet voor Beringen (2-2).